Управління справами УПЦ – про те, що є головною перемогою для християнина

Головна перемога для християнина – на духовному фронті. Як повідомили журналістам «Фр аз и» в Центрі інформації УПЦ, про це сказав Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич).

Коментар митрополита опублікований на порталі «Православне життя».

« тільки християнин може здобути головну перемогу – перемогу над своїми страхами і пристрастями. Вище перемог немає. Всі наші вчинки, дії залежать безпосередньо від цих духовних перемог. І для такої перемоги у віруючого є абсолютно всі засоби і зброї.

Одне з таких дієвих і сильних засобів – молитва Чесному Хресту “Да воскресне Бог”. […] Перед хресним знаменням не встоять ні біси, ні демони, ні всяка нечисть. Ми констатуємо це. Все зле розсипається в прах, тане як свічка, зникає як міраж за допомогою сили святого Хреста. Це істина. Це незаперечний факт, потужне і перевірений засіб », – сказав владика Антоній.

Архієрей відзначив, що славлячи Бога, люди захоплюються Його силою і любов’ю, дякуємо за захист і блага.

« Таке славослів’я – вищий вид молитов (нижчий – прохання). Ми, на жаль, все рідше славословимо сотворив все і все частіше просимо Його про щось. Молячись, слід забути про все на світі і зосередитися тільки на Нього і Його любові, але кожен з нас по немочі своєї і зневіри постійно просить Господа про благополуччя для себе та своєї сім’ї, близьких. Творець, який створив нас, хіба не подбає обов’язково про наше благополуччя? », – запитує митрополит Антоній.

Він розповів, що« хрест ми називаємо Животворящим, так як Господь наш Ісус Христос був розіп’ятий на Хресті і воскрес, позбавивши тим самим людей від вічної смерті в пеклі, і дарував нам вічне життя в Царстві Своїм. Господь оживив разом наше життя, наповнив її вічним диханням і силою. Господь нас зробив переможцями! ».

Митрополит Антоній назвав елементи перемоги.

« Поняття перемоги містить в собі обов’язкові елементи: мужність, терпіння, стійкість, міцність. Чи не той переможець, хто боягузливо втікає від небезпеки, намагається її обійти, уникнути, а той, хто намагається мужньо подолати її, відважно пройти крізь неї.

Переможець – завжди володар істинної віри. А сила віри перевіряється тільки випробуванням на ризик », – сказав архієрей.

Управління справами УПЦ пояснив, як можна досягти подібної віри.

« Досягти можна, коли не буде сумніву, що Бог завжди перебуває перед нашим обличчям, якщо ми повіримо, що будь-яке слово в Священному Писанні – Боже, коли виконаємо сказане нам: “Зупиніться і пізнайте, що Я – Бог” (Пс. 45:11).

Пізнання Бога лежить в приборканні своїх пристрастей і виконанні євангельських заповідей. Бачачи наше смирення, Господь обов’язково нам буде відкриватися: “Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать” (Мф. 5: 8).

Молитва “Да воскресне Бог” є ключем до пізнання Бога і має чудодійну силу, яка безпосередньо залежить від сили нашої віри », – розповів він.

Митрополит Антоній порадив цю молитву« вивчити напам’ять, з її допомогою можна знайти вихід і врятуватися з будь-якої складної і тупикової ситуації, її потрібно вимовляти і перед самим сном, поцілувавши хрест, що носиться на грудей, і відгородити себе і ліжко хресним знаменням ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *